Poldernieuws

Foto ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Imtech leverde gevoelige apparatuur aan Soedan en Iran

Radio Holland, een dochterbedrijf van Imtech, leverde jarenlang apparatuur aan landen als Iran, Soedan en Syrië. Dat meldt de Telegraaf.

Amerikaanse autoriteiten bekijken vier deals die de Imtech-dochter aanging met bedrijven in Iran. Imtech bevestigt dit. De Telegraaf zegt echter documenten van Imtech in bezit te hebben die melding maken 198 transacties die strijdig zijn met sanctieregimes.

Radio Holland is gespecialiseerd in communicatieapparatuur voor de scheepvaart en olie-industrie.

Vaker ruzie over erfenis zeggen notarissen

Steeds vaker ruzie over een erfenis. Dat is de treurige conclusie van een onderzoek van Netwerk Notarissen waar de Volkskrant over schrijft. Strijd tussen broers en zussen gaat vooral over geldzaken.

De notarissen denk dat de ruzies vaker voorkomen als gevolg van vergrijzing, oplopende zorgkosten en de zwakkere financiële positie van veel Nederlanders na de financiële crisis.

Wederzijds onbegrip top en personeel Rabobank

Wiebe Draijer, de topman van Rabobank, presenteert morgen de vijfjarenstrategie voor de bank. Afgaande op de voorpagina van het Financieele Dagblad wordt het een pittige sessie, aangezien personeel en bestuur elkaar niet echt lijken te begrijpen.

Draijer dacht dat tijdens zijn roadshows bij Rabobankafdelingen in het land het wel duidelijk waren: de kapitaalbuffers moeten omhoog net als het rendement.

Dat kan volgens hem maar een ding betekenen: een grote reorganisatie. Maar werknemers hadden kennelijk de link niet gelegd en toonden zich boos toen ze uit de krant vernamen dat er duizenden banen stonden te verdwijnen bij Rabobank.

 

    • Melle Garschagen