Erasmus MC in beroep tegen bouw depot Boijmans

Het nog te bouwen Collectiegebouw levert volgens het ziekenhuis te veel prikkels op voor jonge psychiatrie patiënten.

Het Erasmus MC in Rotterdam tekent bij de Raad van State beroep aan tegen de bouw van een depot voor Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark. De planning is dat dit zogenoemde Collectiegebouw pal naast de tuin van de kliniek Kinderpsychiatrie wordt gebouwd.

Het Collectiegebouw levert volgens het ziekenhuis te veel prikkels op voor de jonge patiënten. Het ziekenhuis, dat verder geen principiële bezwaren heeft tegen het gebouw, wil dat het minimaal 20 meter richting Boijmans wordt geplaatst, zodat er bomen tussen kunnen worden geplant.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan onlangs goedgekeurd. Het ziekenhuis vraagt ook een voorzieningenrechter om het besluit van de raad op te schorten. Zolang de Raad van State geen uitspraak heeft gedaan, kan er niet met de bouw begonnen worden.

    • Claudia Kammer