CAS oordeelt deze week over FIFA-schorsing Michel Platini

Sporttribunaal CAS velt nog deze week een oordeel over de voorlopige schorsing van Michel Platini bij de FIFA. De Fransman wil dat die wordt opgeschort en bepleit vandaag zijn zaak bij de internationale sportrechtbank. Ook afgevaardigden van de FIFA zullen bij de hoorzitting aan het woord komen. UEFA-baas Platini werd net als FIFA-voorzitter Sepp Blatter voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA. Die deed dat wegens een dubieuze betaling in 2011. Platini ontving 1,8 miljoen euro van Blatter, vanwege werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 voor Blatter zou hebben verricht. Platini kan zich door die schorsing nog altijd niet mengen in de strijd om het voorzitterschap bij de wereldvoetbalbond. Die verkiezing is op 26 februari, maar zolang Platini geschorst is, wordt zijn kandidatuur niet in behandeling genomen. Blatter en Platini vochten eerder al hun schorsing aan bij de beroepscommissie van de FIFA, maar daar kregen ze nul op het rekest. Vervolgens stapten beiden naar het CAS. Over de zaak-Blatter wordt echter niet gerept door het CAS. Het doet vermoeden dat de FIFA-baas zijn zaak nog niet aanhangig heeft gemaakt. (ANP/NRC)