Financieel tekort dreigt voor ADO Elleboog Onderzoek naar Gustafson

Simon Gustafson moet een schorsing vrezen. De aanklager betaald voetbal is maandag een vooronderzoek begonnen naar een elleboogstoot die de middenvelder van Feyenoord zondag aan tegenstander Mark-Jan Fledderus van Heracles Almelo zou hebben uitgedeeld. De aanklager heeft Feyenoord, Heracles Almelo en scheidsrechter Bas Nijhuis gevraagd om te reageren op het voorval. Zij hebben tot vandaag 13.00 uur de tijd. De aanklager oordeelt vervolgens of hij Gustafson een schikkingsvoorstel moet doen. In diezelfde wedstrijd kreeg Ramon Zomer een rode kaart voor het vastgrijpen van Michiel Kramer. (NRC)

ADO Den Haag is in financiële problemen gekomen door het uitblijven van beloofde miljoenen uit China. Een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro dreigt, maakte de directie gisteren bekend. ADO wacht op twee beloofde betalingen van in totaal 1,9 miljoen euro door grootaandeelhouder United Vansen, het sportmarketingbedrijf van Hui Wang. De Chinese ondernemer betaalde een jaar geleden zo’n 8 miljoen euro om ADO over te nemen van Mark van der Kallen. Met een extra storting van 1,5 miljoen euro zorgde Hui Wang er tevens voor dat de club uit Den Haag voor het eerst sinds 2006 weer een positief eigen vermogen had. (ANP)