Ziggo Sport neemt Premier League over van concurrent Fox Sports

De abonnees van kabelmaatschappij Ziggo kunnen naast het Spaanse betaald voetbal binnenkort ook naar het Engelse voetbal kijken. Het bedrijf heeft de rechten van de Premier League voor de komende drie seizoenen verworven. Een selectie van de rechtstreekse wedstrijden en de samenvattingen zijn te zien op de gratis sportzender van Ziggo, die vorige maand werd gelanceerd. Ziggo Sport Totaal (het voormalige Sport 1) zendt de andere live wedstrijden uit. Fox Sports had hiervoor de rechten van de hoogste Engelse klasse.

De wedstrijden uit de Premier League zijn vanaf de start van het nieuwe seizoen, in augustus, te zien bij Ziggo. Op de sportzender is ook de wekelijkse talkshow te zien waarin Jack van Gelder, die is overgekomen van de NOS, en ex-Jakhals Frank Evenblij het sportnieuws bespreken. (ANP)