Van der Poel in Overijse naar eerste seizoenszege

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zijn eerste zege van het seizoen behaald. De wereldkampioen, die twee weken geleden zijn rentree maakte na langdurig blessureleed, zegevierde in de Druivencross. Zelfs een afgelopen ketting kon de jonge Nederlander in het Belgische Overijse niet stoppen. In alle rust legde hij de ketting er weer op om vervolgens weer snel bij Tom Meeusen en Michel Vanthourenhout aan te sluiten. Niet veel later ging Van der Poel er opnieuw vandoor. Niemand had nog een passend antwoord. Van der Poel wees bij het passeren van de finish naar zijn eerder ontstoken linkerknie. „Die blessure viel nog wel mee, maar het revalideren was mentaal soms moeilijk”, vertelde hij bij Sporza. „Voor al die keren dat ik daarbij heb afgezien, is dit wel mooi.” (NRC)