Van der Poel behaalt zijn eerste overwinning van het seizoen in de Druivencross

Foto David Stockman/AFP

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. De wereldkampioen, die twee weken geleden zijn rentree maakte na langdurig blessureleed, zegevierde in de Druivencross. Zelfs een afgelopen ketting kon de jonge Nederlander in Overijse niet stoppen. Van der Poel wees bij het passeren van de finish naar zijn eerder ontstoken linkerknie. „Die blessure viel nog wel mee, maar het revalideren was mentaal soms moeilijk”, vertelde hij bij Sporza. „Voor al die keren dat ik daarbij heb afgezien, is dit wel mooi.” De Belg Kevin Pauwels finishte als tweede, diens landgenoot Meeusen werd derde. Corné van Kessel was op de achtste plaats de tweede Nederlander. (NRC)