Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Vonn wint weer en breekt record

Lindsey Vonn is onverslaanbaar in Lake Louise. De Amerikaanse skister won gisteren met grote overmacht de super-G, nadat ze vrijdag en zaterdag al twee afdalingen op haar naam had geschreven. In de wereldbekerwedstrijd op de super-G was ze een klasse apart. Met liefst 1,32 seconde voorsprong op Tamara Tippler behaalde de Amerikaanse de zege. De Oostenrijkse was best of the rest, haar landgenote Cornelia Huetter werd derde. Vonn brak een record met haar overwinning; als eerste behaalde ze 25 overwinningen op de super-G. De Oostenrijker Hermann Maier was met 24 eerste plaatsen de beste ooit op die discipline. (ANP)