Vonn klasse apart: weer zege in ‘Lake Lindsey’

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn is onoverwinnelijk in Lake Louise. Gisteren won ze met overmacht de super-G op haar favoriete helling in de Canadese Rockies, nadat ze vrijdag en zaterdag al twee afdalingen op haar naam had geschreven.

Vonn won de afgelopen jaren zo vaak op de pistes rond Lake Louise dat het skioord door sommigen is omgedoopt tot ‘Lake Lindsey’. Het was – na 2011 en 2012 – de derde keer dat Vonn zowel de afdalingen als de super-G in Lake Louise won.

Op de super-G was ze gisteren een klasse apart. Ze won met 1,32 seconden voorsprong op de Oostenrijkse Tamara Tippler. Vonn brak daarmee een record. Niet alleen was dit alweer haar zeventigste zege in wereldbekerverband, ze boekte ook de 25ste zege op de super-G. Die prestatie leverde nog niemand; Herman Maier was met 24 eerste plaatsen de beste ooit op die discipline.

Bij de mannen, in het Amerikaanse Beaver Creek, won de Oostenrijker Marcel Hirscher na de super-G ook de reuzenslalom. Hij was over twee runs bijna een seconde sneller dan de Fransman Victor Muffat-Jeandet.

Daarmee was de revanche van Hirscher op de Amerikaan Ted Ligety compleet. Die won eerder dit seizoen op de thuispiste van Hirscher in Sölden. Maar Hirscher, zoon van een Oostenrijkse vader en een Nederlandse moeder, sloeg in twee dagen twee keer toe op het terrein van Ligety. (NRC, ANP)