Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Eerste gouden medaille voor Knegt in World Cup

Sjinkie Knegt heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Japanse Nagoya goud behaald op de 1.500 meter. In de finale was de wereldkampioen net iets sneller dan de Rus Semen Elistratov en de Koreaan Jiwon Park. Het was voor het eerst dat de Fries een individuele wereldbekerwedstrijd won. Met de aflossingsploeg haalde Knegt gisteren opnieuw goud, samen met Freek van der Wart, Dennis Visser en Daan Breeuwsma. In de finale versloeg Nederland de sterke ploegen van China, Canada en Zuid-Korea. Knegt passeerde in de laatste halve ronde zijn concurrenten uit China en Canada. „Hij doet het toch maar weer”, concludeerde bondscoach Jeroen Otter over de geslaagde actie van Knegt. „Het zag er twaalf ronden voor het einde niet meer naar uit dat we zouden winnen”, zei Knegt. (NRC, ANP)