Anish Giri aan de leiding met Vachier-Lagrave

De jonge Nederlandse schaker Anish Giri gaat in de London Chess Classic na drie ronden aan de leiding met de Fransman Maxime Vachier-Lagrave. Giri (21) speelde gisteren remise tegen de Rus Alexander Grisjtsjoek. Eerder in het toernooi versloeg hij de Bulgaar Veselin Topalov. De Chess Classic in Londen is het laatste toernooi van de Grand Chess Tour. Dat zijn drie toernooien waar de beste spelers van de wereld het tegen elkaar opnemen. De andere twee evenementen werden in de Verenigde Staten en in Noorwegen gespeeld. Giri is in maart volgend jaar een van de acht schakers die het zogeheten kandidatentoernooi spelen. De winnaar van dat toptoernooi in Moskou mag in november een tweekamp om de wereldtitel schaken tegen de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen. (NRC, ANP)