Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Ganzenveer voor Xandra Schutte

De Gouden Ganzenveer 2016 is toegekend aan Xandra Schutte, journalist en hoofdredacteur van weekblad De Groene Amsterdammer. Gerdi Verbeet, voorzitter van Academie De Gouden Ganzenveer, maakte de winnaar donderdag bekend. Volgens de jury levert Schutte een gezaghebbende bijdrage aan de Nederlandstalige cultuur „door de combinatie van schrijftalent, creativiteit, eigenzinnigheid en kwaliteitsbesef met het vermogen tot faciliteren en stimuleren van jongere generaties”. (ANP)