U2 herdenkt slachtoffers aanslagen bij optreden in Parijs

Het concert dat U2 zondag gaf in Parijs was er een met een droevige ondertoon. Voorman Bono herdacht de 130 slachtoffers van de aanslag door extremisten op 13 november in Parijs en de 14 mensen die werden gedood bij een aanslag vorige week in Californië. De namen van de slachtoffers in Parijs werden geprojecteerd op een groot videoscherm. Bono wikkelde zichzelf in de Franse vlag bij de toegift, waarbij hij het refrein zong van Ne me quitte pas van de Belgische zanger Jacques Brel. „We staan zij aan zij met de families van de vermoorde mensen in Parijs. We staan zij aan zij met de families van de mensen die vermoord zijn in de Bataclan”, zei de zanger. In concertzaal Bataclan werden negentig bezoekers van een optreden van Eagles of Death Metal gedood. Het gerucht ging dat de Amerikaanse groep bij U2 het podium op zou komen, maar dat gebeurde niet. (Reuters)