Twee zeges Nederlandse vrouwen

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben in de finaleronde van World League in het Argentijnse Rosario hun eerste twee wedstrijden gewonnen.

De olympisch en wereldkampioen won gisteravond met 4-1 van Nieuw-Zeeland, nummer vier op de wereldranglijst. De doelpunten kwamen op naam van Caia van Maasakker (strafcorner), Kelly Jonker, Ellen Hoog en Laurien Leurink. Laren-speelster Leurink debuteert in Argentinië als international op een groot toernooi.

Zaterdag had de ploeg van de nieuwe bondscoach, Alyson Annan, al ruim gewonnen van Duitsland (5-1), mede dankzij doelpunten van debutante Maartje Krekelaar en gelegenheidsaanvoerster Eva de Goede, die haar 150ste interland speelde.

Nederland, dat in Argentinië aantreedt zonder aanvoerster Maartje Paumen en Carlien Dirkse van den Heuvel – beiden krijgen rust – verdedigt de titel in de World League.