Evacuaties na hevige regenval

Foto Owen Humphreys/AP

Leden van de Royal National Lifeboat Institute helpen een vrouw evacueren in Carlisle, in het noorden van Engeland. Noord-Engeland en Schotland hadden dit weekend te maken met storm (storm ‘Desmond’) en overvloedige regenval; duizenden mensen werden geëvacueerd, 60.000 huizen kwamen zonder elektriciteit te zitten. Een staatssecretaris zei dat de storm „alle regenrecords van het Verenigd Koninkrijk” had gebroken. In het graafschap Cumbria (waarin ook Carlisle ligt, en het merengebied Lake District) viel in twee dagen net zoveel regen als normaal in een maand. In Londen is een man van 90 om het leven gekomen, volgens de politie werd hij door de wind omvergeblazen, en kwam hij zo tegen een rijdende bus aan. In de stad Kendal werd gisteren nog gezocht naar een man die in een rivier zou zijn gevallen. Vandaag wordt meer regen verwacht in het gebied.