Eagles of Death Metal keren in Parijs terug op bühne

Tijdens een optreden van U2 in Parijs verscheen de Amerikaanse rockband op het podium bij de toegift.

De aankondiging van het Eagles of Death Metal-concert op 13 november.
De aankondiging van het Eagles of Death Metal-concert op 13 november. Foto Ian Langsdon / EPA

De Eagles of Death Metal hebben maandagavond voor het eerst sinds de aanslagen in Parijs weer opgetreden. Tijdens een optreden van U2 in de Franse hoofdstad verscheen de Amerikaanse rockband op het podium bij de toegift. De Eagles traden vorige maand op in concertzaal Bataclan, toen aanvallers het vuur openden op het publiek.

Twitter avatar pvdp Peter van der Ploeg Daar zijn ze, de Eagles of Death Metal. ‘CAN I HEAR YOU IS EVERYBODY HAVING A GOOD TIME’
Twitter avatar pvdp Peter van der Ploeg Crowd, wild. Eagles. Wow. https://t.co/sYvmvo710A

De geruchten dat de rockband tijdens het concert van U2 zijn opwachting zou maken, gingen al even rond. Ook zondag speelde de Ierse band al in Parijs, maar toen was er een verrassingsoptreden van zangeres Patti Smith. De concerten van U2 stonden aanvankelijk gepland op de dag na de aanslagen, maar werden na de gebeurtenissen verplaatst.

Tijdens het optreden van maandagavond sprak Bono, de zanger van U2, het publiek toe:

Op het moment dat de aanslagen begonnen, braken de Eagles hun show af en vluchtten ze van het podium. 89 mensen kwamen in de Bataclan om het leven. In een interview met VICE kondigde de band al aan op te willen treden in Parijs. “Ik kan niet wachten om terug te keren”, zei zanger Jesse Hughes. Hij zei:

“Ik wil de eerste band zijn die speelt als de Bataclan weer opent.”