Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Corruptie en fraude

FIFA, Sepp Blatter and Me

De Britse onderzoeksjournalist Andrew Jennings (1943) wordt gezien als de man die FIFA-voorzitter Sepp Blatter ten valt bracht. Hij heeft de afgelopen vijftien jaar onderzoek gedaan naar corruptie bij de FIFA. Jennings schreef meerdere boeken en maakte vijf uitzendingen van BBC’s Panorama over de FIFA. In zijn zesde reportage gaat hij wederom in op de schandalen bij de wereldvoetbalbond, die inmiddels in een diepe crisis zit. Hij duikt in het FBI-onderzoek, het WK 2022 in Qatar en belooft meer bewijs dat Blatter over de corruptie wist.