Dit schrijven andere media vandaag

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

Aan terrorismedreiging is ook geld te verdienen

Het Twickelerveld, een bedrijf dat speurhonden levert, heeft het sinds de aanslagen in Parijs drukker dan ooit. Dat schrijft de Volkskrant in een interessante reportage. Het bedrijf wordt vaker ingeschakeld om op stel en sprong verdachte pakketjes te besnuffelen. ,,We hebben een quick response team, waar altijd een beroep op kan worden gedaan”, zegt eigenaar en oprichter Martin Lipsius in de krant.

De opdrachtgevers zijn zeer verschillend. Natuurlijk willen verladers zeker weten dat er geen smokkelwaar in hun goederen zit. En organisatoren van evenementen willen terreurdreigingen tegengaan. Maar ook curatoren van failliete bedrijven doen een beroep op de honden: om te speuren naar verborgen geld dat mogelijk uit de boedel is verdwenen.

Ruzie en intrige bij de accountants van Deloitte

Een partner van het Nederlandse kantoor van Deloitte zegt aangifte wegens meineed te zullen doen tegen de top van het bedrijf. Dat meldt de Telegraaf. De voormalige partner zegt gesprekken te hebben opgenomen met de bestuursvoorzitter en overige directieleden.

Het gaat om een arbeidsconflict. Paul Bruin, de voormalige partner, zou een nieuwe functie krijgen. In een telefoongesprek met bestuurslid Cees de Boer zegt Bruin af te spreken dat hij naast zijn nieuwe functie één dag per week als fiscalist aan de slag blijft. Later zegt de directie van Deloitte niet op de hoogte van deze toezegging te zijn. De affaire loopt uit op ruzie en een ontslagprocedure.

Voor de rechter getuigt de Deloitte-top dat ze zich de toezegging niet meer herinneren. Volgens Bruin is dit dus niet waar en daarom meineed.

Ten Cate weigerde met HAL te praten over overname

Textielfabrikant Ten Cate wilde absoluut niet met investeringsmaatschappij HAL praten over een overname eerder dit jaar als alternatief voor de omstreden deal met private equitymaatschappijen Gilde, Parcom en ABN Amro Participaties. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag.

HAL wilde kijken of er een tegenbod mogelijk was, maar kreeg nooit de kans  het bod te presenteren. Ten Cate zegt in het FD er nooit sprake is geweest van een serieus tegenbod waar contanten zouden worden betaald voor aandelen. Toch is het opmerkelijk dat Ten Cate HAL zo snel afwimpelde. Aandeelhouders van Ten Cate hebben kritiek dat, onder andere, het bod van Gilde en co. te laag is.

 

    • Melle Garschagen