Bayern München blijkt toch niet onverslaanbaar, Chelsea verliest van de nummer 17

Bayern München blijkt toch niet ongenaakbaar in de Duitse Bundesliga. Na veertien wedstrijden ongeslagen te zijn (doelsaldo: 42 voor en 5 tegen) verloor Bayern zaterdag bij Borussia Mönchengladbach (3-1). Bayern miste de creatieve klasse van spelers als Douglas Costa, Mario Götze, Arjen Robben en Thiago Alcántara. Toch domineerde Bayern de wedstrijd in de eerste helft, maar spits Robert Lewandowski (14 goals in 14 wedstrijden) wist niet te scoren. Na rust was Mönchengladbach wel trefzeker, drie keer in een kwartier zelfs. Technisch directeur Matthias Sammer zei na afloop: „Deze nederlaag laat zien dat deze ploeg van deze planeet komt en menselijk is.” Dat de nederlaag uitgerekend tegen Borussia Mönchengladbach werd geleden was niet zo gek. Sinds dat Lucien Favre daar als trainer werd vervangen door André Schubert klom de ploeg omhoog van de laatste naar de derde plaats. Nummer twee Borussia Dortmund profiteerde van de misstap van Bayern en verkleint het verschil naar vijf punten. Dankzij een heel late goal van invaller Shinji Kagawa versloeg Borussia VfL Wolfsburg met 1-2. In de onderste regionen pakte trainer Huub Stevens een punt met zijn 1899 Hoffenheim tegen FC Ingolstadt 04 (1-1). Voormalig Heerenveen-spits Mark Uth maakte de goal. Hoffenheim blijft wel laatste in de Bundesliga. (NRC)