Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Feyenoord verslaat Heracles, Willem II wint degradatieduel

Verder speelden zowel NEC en PEC Zwolle als Roda JC- Groningen gelijk.

De 1-0 van Elia.
De 1-0 van Elia. Foto ANP

Feyenoord blijft in het spoor van koploper Ajax. De Rotterdammers versloegen Heracles Almelo met 3-0 en staat zo op drie punten afstand tweede. Willem II deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door mededegradatiekandidaat Cambuur Leeuwarden in eigen huis met 3-0 te verslaan.

Hoewel de score anders doet vermoeden, had Feyenoord het lastig met de club uit Almelo. De openingsgoal val Eljero Elia was een toevalstreffer, een voorzet die binnenzeilde. Pas in de slotfase beslisten Dirk Kuijt en Michiel Kramer het duel, maar pas nadat Heracles met tien man was komen te staan na een rode kaart voor Ramon Zomer. Heracles blijft vierde.

Willem II wint, NEC- Zwolle en Roda JC - Groningen gelijk

Voor Willem II maakten Guus Joppen, Erik Falkenburg en Stijn Wuytens de doelpunten. Met veertien punten uit vijftien wedstrijden staan de Tilburgers nu op de vijftiende plek in de Eredivisie. Cambuur blijft wachten op de eerste overwinning van het seizoen en staat nu eennalaatste met zeven punten.

Twitter avatar WillemII Willem II Willem II komt nu op 14 punten, 4 punten boven de degradatiestreep en 7 punten voor Cambuur. We doen goede zaken! #wilcam

In Nijmegen hielden NEC en PEC Zwolle elkaar in evenwicht. Zwolle kwam met 2-0 voor dankzij doelpunten van Trent Sainsbury en Lars Veldwijk, maar in de tweede helft kwam NEC terug dankzij Janio Bikel en Anthony Limbombe. De ploegen staan respectievelijk zevende en achtste.

In Kerkrade hielden Roda JC en Groningen elkaar in evenwicht. In een zeer matig duel kwamen beide ploegen niet tot scoren. Door het gelijkspel verspeelde Groningen de mogelijkheid om Heracles te passeren, de ploeg staat vijfde. Roda JC bezet de veertiende plaats, vijf punten boven de degradatiestreep.