Passagier gearresteerd na dreiging openen deur

Spelers van een Servisch handbalteam hebben de man verder bewaakt tijdens de vlucht.

Tijdens een vlucht van Lufthansa heeft een passagier gedreigd om de nooduitgang te openen. Foto Ralph Orlowski / Reuters

Een man heeft zondag gedreigd om tijdens de vlucht van Lufthansa van Frankfurt naar Belgrado de nooduitgang te openen. Hij werd overmeesterd door bemaningsleden en passagiers en hield zich daarna rustig. Na aankomst in de Servische hoofdstad is hij aangehouden door de politie. Dat hebben Servische autoriteiten laten weten aan persbureau AP.

Volgens de Servische krant Blic is de man van Jordaanse afkomst en heeft hij ook een Amerikaans paspoort.

Servische handballers houden man in bedwang

Passagiers van de vlucht 1406 laten aan Servische media weten dat de man - toen het vliegtuig boven Oostenrijk vloog- op de cockpit bonsde en dreigde om het vliegtuig naar beneden te halen wanneer hij niet zou worden binnengelaten. Daarop werd hij overmeesterd door bemaningsleden.

Een woordvoerder van Lufthansa liet weten dat ook passagiers hebben meegeholpen om de man rustig te houden. De maatschappij voegde eraan toe dat verder onmogelijk is om een vliegtuigdeur tijdens de vlucht te openen.

In het vliegtuig zaten ook spelers van het Servische handbalteam Vojvodina. Volgens de voorzitter, Milan Djukic hebben twee spelers van het team de man bewaakt in de business class totdat het vliegtuig landde in Belgrado.

De Servische openbaar aanklager heeft laten weten dat de verdachte 48 uur in voorlopige hechtenis wordt gehouden vanwege het in gevaar brengen van de openbare veiligheid.

    • Huib de Zeeuw