Weer

Het is een wisselvallige periode die wel zeer zacht verloopt. Een stevige zuidwestenwind voert telkens nieuwe storingen aan. Diezelfde wind zorgt er wel voor dat er hele milde lucht richting onze omgeving komt. Ook de komende dagen blijven de temperaturen daarom hoog uitkomen. In deze tijd van het jaar liggen de maximumtemperaturen normaal gesproken rond 7 graden. Op zaterdagmiddag wordt het echter 10 graden en zondagmiddag kan het lokaal zelfs 14 graden worden.

Op zaterdag wordt het wolkendek al snel dikker, maar het blijft wel nog overal droog. Op sinterklaasavond gaat het steviger waaien, waardoor de nacht niet koud verloopt. Het koelt af tot een graad of 9. Daarbij komt er een windkracht 5 boven land te staan, tot een windkracht 7 à 8 aan zee uit het zuidwesten.

Aan de kust komen mogelijk windvlagen tot 75 kilometer per uur.

Zondag overdag volgt een enkele bui, maar tussendoor klaart het ook af en toe op. De temperatuur ligt op de meeste plaatsen rond 13 graden. Gedurende de dag zwakt de wind geleidelijk iets af.