Ted-Jan Bloemen mogelijk lang eruit

Voor schaatser Ted-Jan Bloemen is het schaatsseizoen mogelijk al voorbij. De Nederlandse Canadees, sinds vorige maand de nieuwe wereldrecordhouder op de tien kilometer, liep vrijdag tijdens het inrijden voor de ploegachtervolging bij de wereldbeker in het Duitse Inzell een diepe vleeswond in zijn kuit op. Een Canadese ploeggenoot botste op hem waarna Bloemen een schaatsijzer in zijn been kreeg. De wond bloedde hevig en liet een rood spoor achter op het ijs. Per brancard werd hij naar een ziekenhuis vervoerd. Bloemen onderging vrijdagavond meteen een operatie. „Ik meen dat er een paar spieren zijn doorgesneden. Zijn ouders zijn bij hem en die zijn allebei arts. Dus hij is in goede handen”, zei zijn Nederlandse coach Bart Schouten tegen de NOS. Volgens hem is het nog niet duidelijk hoe lang Bloemen uit de roulatie zal zijn. „Voor een flinke vleeswond staat zes tot acht weken, maar als de spieren aan elkaar gezet moeten worden, is het einde seizoen.” (ANP)