Met de camera in de plaats delict

Foto Chris Carlson/AP

„Dit wordt een uitgebreid hoofdstuk in de toekomstige journalistiekhandboeken met als titel: „Werkelijk?” #CNN #MSNBC #FOXNews” Gisteren zette de huurbaas van Syed Farook en Tashfeen Malik uit San Bernardino, VS, de deur van hun appartement wijdopen voor de verzamelde media. Het Amerikaans-Pakistaanse stel had woensdag veertien mensen doodgeschoten in een gehandicaptencentrum en was na een wilde achtervolging zelf door de politie om het leven gebracht. Verslaggevers en cameraploegen dromden naar binnen, graaiden door de bezittingen en hielden identiteitsbewijzen van familieleden voor de camera zonder gegevens herkenbaar te maken. De politie deed op dat moment nog onderzoek naar het huis van het stel, waar mogelijk veel bewijsmateriaal ligt. De FBI zegt de schietpartij inmiddels als terroristische daad te onderzoeken. Op Facebook zou de vrouw haar steun aan IS hebben betuigd.