Kijken: journalisten bestormen huis schutters San Bernardino

Een mediamoment in het appartement waar de schutters in San Bernardino zich schuilhielden, pakte anders uit dan verwacht.

De journaliste benadrukt nog maar eens dat zij al in de kamer was voordat haar collega's "overal hadden aangezeten". Foto: CNN / Screenshot YouTube

Na de schietpartij in San Bernardino van woensdag werden de twee schutters bij een vuurgevecht gedood in de woning waar ze zich schuilhielden. Nadat agenten de woning hadden doorzocht op explosieven werd die vrijgegeven, waarop de verhuurder journalisten uitnodigde om een kijkje te komen nemen.

Dit verliep anders dan gedacht. Tientallen lokale en regionale journalisten verdrongen elkaar voor de woning en toen die uiteindelijk openging, dromden ze als één man naar binnen. Het journaille graaide daarbij door de persoonlijke bezittingen van de schutters. Identiteitsbewijzen en foto’s werden gefilmd, net als het kinderwiegje van de zes maanden oude baby.

In een poging onderscheidend te zijn, benadrukt een CNN-verslaggeefster nog maar eens dat zij zag hoe de kamer er écht bij lag, voordat haar concullega’s “overal hadden aangezeten”. Het levert gênante beelden op.

De huisbaas die de journalisten binnenliet, was gelukkig ook beschikbaar voor de nodige duiding.

Twitter avatar njburkett7 N. J. Burkett BREAKING: Killer couple’s landlord tells @ABC7NY, “They didn’t say they were terrorists when they moved in.” https://t.co/h8F45e1V1c
    • Sjoerd Klumpenaar