ING plant sluiting 50 kantoren in België

Er zouden 185 van de 8.500 banen op de tocht staan.

De logo van de ING in Brussel
De logo van de ING in Brussel Foto: Julien Warnand / EPA

ING is van plan om te bezuinigen op de Belgische tak van het bedrijf. Dat bevestigt een woordvoerder tegenover persbureau ANP na berichtgeving in Belgische kranten. De bank zou 185 van de 8.500 medewerkers moeten ontslaan. Ook worden 50 van de 730 bankkantoren met sluiting bedreigd.

De woordvoerder benadrukte dat er nog geen besluit is genomen. De maatregelen zijn nodig omdat de bank merkt dat klanten in toenemende mate hun bankzaken online gaan doen. De banen die op de tocht staan, zijn hoofdzakelijk bij de centrale diensten. ING wil werk binnen de informatica-tak uit kostenoverwegingen verplaatsen naar Polen, Slowakije en de Filipijnen.

Het sluiten van de bankkantoren zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, zo denkt ING. Het personeel van de vestigingen die sluiten, kan worden ondergebracht bij andere filialen. Toch komt het nieuws hard binnen in België; ING is er al flink aan het bezuinigen. Daarnaast snijdt ook BNP Paribas Fortis in de kosten in België. Daar gaan de komende jaren meer dan duizend banen verloren.