Ford roept bijna half miljoen auto’s terug

De reden is dat de brandstoftank kan scheuren en benzine kan gaan lekken, wat mogelijk brand kan veroorzaken.

Een Ford Fusion uit 2013. Foto Jeff Kowalsky

Ford gaat tot 451.865 auto’s terugroepen, waarvan het leeuwendeel in de Verenigde Staten rijdt. De reden is dat de brandstoftank kan scheuren en benzine kan gaan lekken, wat mogelijk brand kan veroorzaken. Dat heeft de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration zaterdag bekendgemaakt, meldt persbureau Bloomberg.

Het gaat om de modellen Ford Fusion en Mercury Milan uit 2010 en 2011. Van de bijna half miljoen terug te roepen auto’s zijn er 411.205 in de VS. De rest rijdt in Canada en Mexico. Klanten die noodgedwongen onderdelen moeten laten vervangen, kunnen dat gratis bij Ford laten doen. De auto’s werden gemaakt in de Mexicaanse stad Hermosillo.

Terugroepacties

Dit jaar waren er meerdere grote terugroepacties bij autobedrijven. Vorige maand moest autofabrikant Tesla 90.000 auto’s van het Model S terugroepen. Nadat bij één bestuurder de autogordel afbrak, werden alle modellen teruggeroepen voor controle. Daarvoor werden al miljoen Toyota’s en Volkswagens teruggeroepen.

    • Casper van der Veen