Schuldeisers DSB Bank zien al hun geld terug

Vrijwel alle schuldeisers van de in 2009 omgevallen DSB Bank krijgen al hun geld terug. De curatoren komen met een aanbod waarbij gedupeerden van het faillissement hun volledige vordering uitgekeerd krijgen, op voorwaarde dat ze afzien van rente en andere aanspraken.

Het gaat onder meer om 8.000 klanten die meer dan 100.000 euro op hun rekening hadden staan, toen de bank van Dirk Scheringa failliet ging. Verder betreft het aanbod 500 vroegere leveranciers van DSB en 22.000 polisklanten waarbij de bank destijds veel te veel provisie heeft gerekend. Zij konden afgelopen tijd een schadeclaim indienen ter compensatie.

De meeste schuldeisers hadden al zo’n driekwart van hun geld terug. De curatoren willen nu de resterende 90 miljoen euro uitkeren.

Bijzonder is dat ook ruim 300 achtergestelde depositohouders hun vordering helemaal terugzien. Dit is opmerkelijk omdat de curatoren hun schuld bij De Nederlandsche Bank (DNB) nog niet vereffenen. DNB, die namens de overige banken destijds alle DSB-klanten met minder dan 100.000 euro op hun rekening vergoedde, staat eigenlijk eerder in de rij als het om terugbetalen gaat.

Curator Rutger Schimmelpenninck is blij dat de claims van particulieren nu allemaal afgewikkeld kunnen worden. „Niemand had dat zes jaar geleden gedacht”, zegt hij. (ANP)