Sparta wint topduel en is vijf punten los

Sparta heeft vrijdagavond de koppositie in de eerste divisie flink verstevigd. De Rotterdamse ploeg won op spectaculaire wijze de topper tegen FC Volendam (3-1). De thuisclub kwam in de laatste twintig minuten drie keer tot scoren. Het eveneens hoog genoteerde FC Eindhoven verloor met 2-1 bij Achilles ‘29. VVV-Venlo, dat een ruime zege boekte in de derby bij Fortuna Sittard (0-5), klom naar de tweede plaats. Sparta staat vijf punten los van de Limburgse ploeg. FC Volendam en FC Eindhoven hebben zes punten minder dan de Rotterdammers, die in de tweede periode met negentien punten uit acht duels eveneens stevig aan kop gaan. Sparta kwam tegen Volendam laat op gang, na een 0-1 achterstand. Paco van Moorsel zorgde voor de gelijkmaker, Thomas Verhaar (twee goals) besliste het duel. (ANP)