DWDD stopt alweer met pop-uprestaurant

Omroep BNN-VARA zegt dat het de hoge culinaire verwachtingen niet kan waarmaken.

Matthijs van Nieuwkerk en Robert Kranenborg tijdens de opening van het DWDD pop-Uprestaurant. Foto Koen van Weel / ANP

Na slechts twee dagen open te zijn geweest sluit het pop-uprestaurant van De Wereld Draait Door (DWDD) alweer haar deuren. Dat meldt omroep BNN-VARA in een persbericht. De reden hiervoor is dat de eetgelegenheid “de hoge culinaire verwachtingen niet [kan] waarmaken”.

Het was de bedoeling dat het restaurant drie weken lang een aantal gerechten van chef-kok Robert Kranenborg zou serveren. De eerste dagen ontving het etablissement de ene slechte recensie na de andere. Het Parool-recensent Hiske Versprille noemde de koninklijke haas “een ramp” en zei: “In studentenhuizen heb ik gerechten gegeten die beter in elkaar steken”. De Volkskrant-journalist Mac van Dinther vond het restaurant “ontgoochelend slecht”.

Hierdoor heeft de omroep zijn conclusies getrokken:

“Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden [...] Avonturen kunnen mislukken.”

Geld terug

Mensen die in het restaurant wilden eten, moesten van tevoren reserveren en 80 euro betalen voor een maaltijd. BNN-VARA belooft dat zij allemaal hun geld terug krijgen. Dat geldt ook voor de mensen die de eerste twee dagen in het restaurant aten.

Onze culinair recensent Joël Broekaert zou vanavond in het pop-uprestaurant eten, maar dat ging dus niet door. Broekaert:

“Het bericht had mij nog niet bereikt, want ik had gereserveerd onder een andere naam. Dus ik stond net voor een dichte deur. Ik werd heel netjes ontvangen door twee dames die mij het nieuws meldden. Iedereen die tevergeefs toch naar het restaurant komt, vanavond krijgt als troost een boek en ze bieden aan een ander restaurant in de buurt te bellen.”

    • Casper van der Veen