Drugs in bloed van door trein geschepte tiener

In het lichaam van de vorig weekeinde overleden scholiere Dascha Graafsma (16) zijn sporen van drugs gevonden. Dat blijkt uit toxicologisch onderzoek dat forensisch patholoog Frank van de Goot op verzoek van haar familie heeft uitgevoerd. Ook is in haar bloed een „tamelijk grote hoeveelheid alcohol” aangetroffen. Misdaadjournalist Peter R. De Vries, die namens de familie het woord voert, wil niet zeggen hoeveel en wat voor drugs er zijn gevonden.

Graafsma kwam vorige week om het leven, zaterdag in de vroege ochtend, toen ze werd geschept door een trein bij station Hilversum Sportpark. Bijna vier uur eerder had zij het Hilversumse danscafé Let’s Get Down verlaten om „even te plassen”, zoals ze vriendinnen vertelde.

Haar dood werd landelijk nieuws nadat de ouders de publiciteit zochten. Zij zijn verre van overtuigd dat sprake was van zelfmoord. Volgens vader René Graafsma was zij „elke seconde van de dag een blij kind.”

De politie gaat wel uit van suïcide. De treinmachinist heeft verklaard het meisje op de rails te hebben zien staan, en haar met de claxon te hebben gewaarschuwd.

Volgens De Vries zijn er nog „losse eindjes” die het onderzoeken waard zijn. Zo wil de familie weten hoe Dascha haar ID-kaart is kwijtgeraakt. Ook haar telefoon is nog zoek. Ook de politie doet bloedonderzoek; de resultaten daarvan worden maandag verwacht.

    • Arjen Schreuder