Dit is een artikel uit het NRC-archief
In beeld

Film

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van november

In 2015 organiseren NRC en Nikon het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In november was dat 'Mijn stad - Mijn dorp'. De publieksprijs is gewonnen door Kim Stellingwerf. De vakjurypijs gaat naar de inzending van Fien Kraanen, waarvan de vakjury zegt: "Dankzij de personages leer je het dorp kennen. Je hoeft het niet eens zelf in beeld te brengen. Wat zou een dorp/stad zonder mensen zijn. " Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten de top-10 op een rij. Bekijk ook de winnende foto's van oktober (Thema: Sport) september ( Stilleven), augustus ( Vakantie in Nederland), juli (Straatfotografie), juni (Natuur), mei (Contrast), april (Liefde), maart (Beweging), februari (Thuis) en januari (De Mens).
De winnaar: Fien Kraanen
Fien Kraanen
2. Glass Whispers
Paul Brouns
3. 's-Hertogenbosch (Maaspoort) in de herfst
Andrea van Zwol
4. Rotterdam CS
Karel Willemse
5. Delft
Saskia Wijtenburg
6. Rotterdam is niet te filmen, Rotterdam is veels te echt (J.A. Deelder)
Carel Ris
7. Gedumpt
Hugo Hoes
8. Zutphen ontwaakt uit de mist, mijn stad
Jamie Lebbink
9. In Holland stond een huis
Het Wilde Oog
10. Museumplein
Esmeralda Postema
De winnaar van de publieksprijs: Kim Stellingwerf, Sfeervol Hoogeveen bij avondlicht
Kim Stellingwerf