Catwalkloopster?

Foto Bastiaan Heus

U heeft haar natuurlijk al herkend, maar wie heeft u herkend? De catwalkloopster of de cirkelhinde? De atleet in het krachthonk of de vrouw die opdracht kreeg haar spieren kwijt te raken? Zat u destijds aan de tv gekluisterd bij Hollands Next Top Model of juichte u voor haar in Kwintsheul, toen ze nog voor Quintus speelde? Inmiddels moeten we verder weg om ons aan Yvette Broch te vergapen. Na vier jaar in de Franse competitie bij Metz is de 70-voudig international weggekocht door ‘het Real Madrid van het handbal’. Dat niet in de hoofdstad van Spanje speelt, maar in de zesde stad van Hongarije, Györ, niet ver van de grens met Oostenrijk.

Daar is het nochtans aangenamer toeven dan in Naestved, waar de Deense organisatie van het WK handbal de Nederlandse vrouwen deze week dumpte in vakantiebungalows vol slaapbanken. Misschien proberen de Denen er stiekem een tv-slaatje uit te slaan: verborgen camera’s erop en uitzenden als de realityshow Handball’s Next Top. Intussen zijn de Nederlandse vrouwen tot het uiterste getergd door slaapbankgate, wat China zaterdag in de eerste WK-wedstrijd zal merken. Zeven jaar geleden, bij Hollands Next Top Model, werd Yvette Broch tweede – dat gaat haar niet nog een keer gebeuren.

    • Arjen Fortuin