‘Zestig gevangenen van de Taliban bevrijd na inval’

Aan de inval deden geen Amerikaanse troepen mee.

Afghaanse troepen in de Afghaanse provincie Helmand vorige maand. Watan Yar / EPA

Bij een inval door Afghaanse speciale eenheden in de Afghaanse provincie Helmand zijn zestig gevangenen van de Taliban bevrijd. Dat heeft een woordvoerder van the United States Central Command tegen Reuters gezegd.

Het is onduidelijk of er doden zijn gevallen bij de bevrijdingsactie. Het doelwit was een gevangenis van de Taliban in de onrustige provincie Helmand. De bevrijdingsactie zou zijn uitgevoerd door veertig Afghaanse agenten.

The United States Central Command overziet buitenlandse militaire operaties. Volgens de woordvoerder waren bij de inval geen Amerikaanse troepen betrokken. De VS zouden alleen geholpen hebben met het leveren van kennis en de operatie op afstand hebben begeleid.

    • Liza van Lonkhuyzen