Wat vind jij het beste boek van 2015?

NRC’s boekenredactie recenseert elk jaar honderden boeken. Nu mag de NRC-lezer het zeggen.
Wat vind jij de beste Nederlandstalige fictie van 2015?

NRC’s boekenredactie recenseert elk jaar honderden boeken. Dit is onze selectie van de 24 belangrijkste fictieboeken van het jaar: van Toon Tellegen tot (postuum) Harry Mulisch, van Jamal Ouariachi tot Kim van Kooten. Welke Nederlandstalige fictie is het beste? Jij mag het zeggen.

Stem hier en maak kans op een boekenpakket met alle 24 genomineerde boeken. Stemmen kan tot en met 9 december 17:00 uur.

Lofrede

Is jouw favoriete fictie van 2015 niet in onze lijst opgenomen? Mail een lofrede op jouw lievelingsboek naar boeken@nrc.nl (max. 250 woorden). De mooist beargumenteerde ode wordt gepubliceerd op nrc.nl.

    • onze boekenredactie