Wim Jonk dan toch direct weg bij Ajax

Wim Jonk vertrekt per direct bij Ajax. Het hoofd jeugdopleiding en de club hebben besloten uit elkaar te gaan, meldden de Amsterdammers gisteren. De club wilde van Jonk af omdat hij al bijna het hele jaar weigert aan te schuiven bij vergaderingen van het zogenoemde technisch hart van de huidige koploper van de eredivisie. Jonk weigerde aanvankelijk te vertrekken. Op 16 december zou een arbitragezaak uitsluitsel moeten geven, maar die is nu van de baan. Jonk, in een persbericht van de club: „Ik heb de afgelopen jaren met plezier bij Ajax gewerkt en alles gegeven voor de jeugdopleiding en het Plan Cruijff. Nadat Ajax te kennen heeft gegeven niet door te willen met mij, voel ik onvoldoende draagvlak en hebben we besloten uit elkaar te gaan. Ik denk dat het in niemands belang is om dit voor een rechter uit te vechten.” (NRC)