‘Vier arrestaties in liquidatiezaak Zaandam’

In juni werd crimineel Lucas Boom op klaarlichte dag vlakbij het schoolplein van een basisschool doodgeschoten.

Agenten lopen op het plein van de school een dag nadat in de buurt Lucas Boom op brute wijze werd geliquideerd. Foto Olaf Kraak / ANP

De politie heeft vier mensen gearresteerd in verband met de liquidatie van crimineel Lucas Boom. Dat meldt de Telegraaf vrijdag. De 43-jarige Boom werd in juni vermoord in Zaandam, vlakbij het schoolplein van een basisschool.

De politie denkt dat twee van de arrestanten de schutters zijn die de liquidatie met kalasjnikovs uitvoerden. De Amsterdammers, respectievelijk 23 en 34 jaar, werden door een arrestatieteam opgepakt. De andere twee personen die zijn opgepakt komen uit Den Haag en zouden de vluchtauto hebben geleverd, aldus de Telegraaf.

Tips

De verdachten konden worden aangehouden door tips die de politie ontving. Dat zegt Kees Koreman, hoofd Generieke Opsporing in de regio Noord-Holland, tegen de Telegraaf. Koreman is blij met de tips, omdat het doorgaans moeilijk is om bij liquidatiezaken aan informatie te komen. Onder meer Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de moordzaak.

Beroepscrimineel Boom werd vorig jaar veroordeeld voor het binnenhalen van een grote partij cocaïne via de haven van Antwerpen. Boom zou een vertrouweling van Willem Holleeder zijn, maar zijn advocaat bevestigde dat niet. Die noemt hem een “ras-Amsterdammer die met iedereen omging, ook met personen die wat minder geliefd zijn”.

    • Casper van der Veen