Rockzanger Scott Weiland (48) overleden

Scott Weiland, de zanger bekend van de Amerikaanse rockgroep Stone Temple Pilots en Velvet Revolver, is op 48-jarige leeftijd overleden. Weiland had in Nederland een hit met het nummer Plush. Stone Temple Pilots debuteerde in 1992 met het album Core, waarvan miljoenen exemplaren werden verkocht. De band gaf ook optredens in Nederland, zoals in 1994 in Paradiso. Daarover schreef deze krant: ,,Weiland combineert de modieuze zwaarmoedigheid van het grunge-tijdperk met een vleugje mysterie à la R.E.M.’s Michael Stipe, terwijl zijn getergde en onvaste stemgeluid in de verte aan Kurt Cobain doet denken.” Naast de Stone Temple Pilots zong Weiland van 2002 tot 2008 ook in de supergroep Velvet Revolver, met daarin onder anderen ook Slash van Guns N’ Roses. Ook maakte hij enkele soloalbums. Weiland worstelde jarenlang met drugsgebruik. Weiland overleed in zijn slaap, in een tourbus waarmee hij op weg was voor zijn band The Wildabouts. (NRC)