200 banen weg bij elektronicabedrijf Thales door uitstel investering in marineschepen

Marineschip Zr.Ms. Johan de Witt.
Marineschip Zr.Ms. Johan de Witt.

Elektronicabedrijf Thales gaat bij zijn hoofdkantoor in Hengelo 200 van de 1.400 banen schrappen. De reden is dat investeringen voor marineschepen zijn uitgesteld, aldus het bedrijf. In totaal werken er zo’n 1.800 mensen bij Thales Nederland. Behalve in Hengelo heeft het bedrijf ook vestigingen in Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Thales is een elektronicaonderneming, actief op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie. Het bedrijf, met vestigingen in 50 landen, behaalde vorig jaar een omzet van bijna 13 miljard euro. In Nederland bedroeg de omzet 440 miljoen euro. Wereldwijd heeft het concern meer dan 65.000 mensen in dienst. (ANP)