Red Bull rijdt in 2016 tóch weer motoren Renault

De krachtbronnen worden echter geleverd onder de vlag van TAG Heuer, een Zwitsers horlogemerk.

Daniel Ricciardo stuurt zijn Red Bull over het circuit van Abu Dhabi. Foto Ali Haider / EPA

Ondanks de vele strubbelingen van afgelopen seizoen rijdt het Formule 1-team van Red Bull volgend seizoen toch weer met motoren van Renault. De krachtbronnen worden echter geleverd onder de naam van TAG Heuer, een Zwitsers horlogemerk. Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat nemen opnieuw plaats in de wagens van de paarse renstal.

De samenwerking tussen Red Bull en Renault kwam afgelopen seizoen stevig onder druk te staan, omdat de Franse motoren regelmatig met problemen kampten. Ricciardo en Kvyat – maar ook Verstappen, van het satellietteam Toro Rosso – liepen meermaals punten mis. Teambaas Christian Horner van Red Bull wilde daarom van de samenwerking af.

Een lange, vruchteloze zoektocht

In de zoektocht naar een nieuwe leverancier klopte Horner vervolgens aan bij Mercedes, Ferrari en Honda, maar geen van de fabrikanten wilden een motor leveren. De verwachting was daarom al dat Red Bull toch met Renault zou doorgaan. Horner bevestigde vorige maand al dat zijn team een motor had, maar kon niet zeggen welke dat was.

Het team van Max Verstappen, dat vorig seizoen ook met Renault reed, krijgt in 2016 waarschijnlijk wel nieuwe motorblokken. Het team kreeg deze week toestemming van racebond FIA om met motoren van Ferrari te rijden. Het gaat dan niet om de nieuwste motor, maar om een versie van dit seizoen.

    • Joost Pijpker