Max Verstappen rijdt volgend jaar met een Ferrari-motor

Het gerucht hing al een tijdje in de lucht, maar is nu officieel bevestigd door Toro Rosso, zijn renstal.

Max Verstappen vlak voor de grand prix van Abu Dhabi. Foto Srdjan Suki / EPA

Max Verstappen rijdt volgend seizoen met motoren van Ferrari. De Nederlander was afgelopen seizoen afhankelijk van de blokken van Renault, maar die kampten regelmatig problemen. Zijn team Toro Rosso maakt daarom nu de overstap naar de Italiaanse motorfabrikant, zo maakte de renstal vrijdagavond officieel bekend.

Het gerucht dat Toro Rosso terug zou keren naar Ferrari deed al langere tijd de ronde. Eerder deze week kreeg het team van Verstappen al toestemming van racebond FIA om de motorblokken van de Italiaanse bouwer te gebruiken. Verstappen rijdt in 2016 overigens niet met de nieuwste motoren, maar krijgt de Ferrari-krachtbron van dit seizoen.

Ferrari was tot 2013 ook al leverancier

Volgens teambaas Franz Tost is een iets oudere motor overigens niet per se nadelig. Hij wijst erop dat de coureurs van Ferrari afgelopen seizoen derde en vierde werden in de WK-stand. Tussen 2007 en 2013 reed Toro Rosso ook al met de motoren van Ferrari, waarna het team overstapte op Renault, ook de leverancier van het grotere Red Bull-team.

De problematische Renault-motoren hebben Verstappen afgelopen seizoen in een aantal races punten gekost. Zeker aan het begin van het seizoen viel de 18-jarige debutant meermaals in kansrijke positie uit. Desondanks werd hij in zijn eerste seizoen tweemaal vierde en eindigde hij op de twaalfde plaats in de WK-stand.

    • Joost Pijpker