Renault bevestigt terugkeer met team

Renault keert komend seizoen met een eigen team terug in de Formule 1. De autofabrikant heeft dat gisteravond aangekondigd. Er wordt de laatste hand gelegd aan de overname van het noodlijdende Lotus, aldus een verklaring van Renault na ondertekening van een principe-overeenkomst. Renault was in het verleden al bijna veertig jaar actief in de koningsklasse van de autosport en won twaalf keer de titel voor constructeurs. Het team van de Franse autofabriek deed mee aan meer dan zeshonderd races, won er 168 en behaalde elf individuele wereldtitels. „Renault had twee opties: een terugkeer op 100 procent of een vertrek. Na uitgebreid onderzoek heb ik besloten dat Renault vanaf volgend jaar in de Formule 1 meedoet”, aldus topman Carlos Ghosn. Het bedrijf leverde dit seizoen de motoren aan Red Bull en Toro Rosso. (ANP)