Belgische politie zoekt naar twee nieuwe terreurverdachten

Het duo wordt verdacht van ‘voorbereidende handelingen’ bij de aanslagen in Parijs.

Vandaag vrijgegeven foto's van de twee terreurverdachten. Foto ANP/EPA/BELGIAN POLICE

De Belgische autoriteiten zoeken naar twee nieuwe terreurverdachten die betrokken zouden zijn bij de aanslagen in Parijs. Het duo wordt volgens AP verdacht van ‘voorbereidende handelingen’. Zo zijn ze op 9 september gesignaleerd bij de grens tussen Oostenrijk en Hongarije met Salah Abdeslam, die sinds de aanslagen in heel Europa wordt gezocht.

De twee mannen hebben vervalste Belgische identiteitskaarten gebruikt met de namen Samir Bouzid en Soufiane Kayal, aldus de Belgische federaal aanklager. Kayal heeft daarmee een huis gehuurd in Auvelais, waar de Belgische politie eerder al een paar invallen heeft gedaan. Het vermoeden bestond dat daar bommen werden gemaakt.

De kaart van Bouzid is gebruikt bij een geldwisselkantoor in Brussel op 17 november, vier dagen na de aanvallen in Parijs. Er is toen 750 euro overgemaakt naar Hasna Ait Boulhace een neef van de vermeende leider van de groep, Abdelhamid Abaaoud. Beiden kwamen een dag later om het leven bij een politieinval.

    • Philippus Zandstra