Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Waarom de olieprijs zo laag blijft - een animatie

Een vat olie kost minder dan ooit. Vandaag praten de olieproducerende landen (Opec) daarover in Wenen. Wat is er aan de hand met de olieprijs?

De laagste olieprijs in tien jaar, opslagtanks die tot de nok toe gevuld zijn, en een totaal verzadigde markt. De jaarlijkse bijeenkomst van de Opec, de Olie Producerende Landen, vandaag is daarmee nog urgenter dan die van vorig jaar. Maar waarom blijft de olieprijs zo laag? Job Bos van de Zuyd Hogeschool in Maastricht maakte er voor NRC deze animatie over: