Poetin: Allah zal huichelachtig Turkije, dat IS steunt, straffen

President Poetin van Rusland blijft de Turkse regering ervan beschuldigen heimelijk Islamitische Staat (IS) te steunen. „Turkije is huichelachtig. Iedereen weet wie in Turkije zijn zakken vult”, zei Poetin vandaag in zijn jaarlijkse toespraak tot het parlement. Volgens Moskou is de Turkse regering betrokken bij de smokkel van olie uit IS-gebied in Syrië. Eerder deze week zei Poetin dat deze oliehandel de reden was om een Russisch gevechtsvliegtuig neer te schieten. „Een gemene slag in de rug”, aldus Poetin. De president maakte duidelijk dat hij niet met gelijke munt zal terugbetalen. De sancties tegen Turkse „tomaten en bouwvakkers” zal hen leren dat ze dwalen. „Allah heeft kennelijk besloten de regerende kliek te straffen door haar te beroven van rede en verstand”, zei Poetin. (NRC)