In beeld

De schietpartij in San Bernardino

In de Californische stad San Bernardino heeft woensdag een schietpartij plaatsgevonden waarbij zeker 14 doden zijn gevallen. Twee schutters in militaire uniformen drongen het Inland Regional Center binnen. Volgens de politie zijn de twee, een man en een vrouw, gedood na een achtervolging. De schietpartij is de dodelijkste sinds december 2012, toen een schutter twintig mensen, voornamelijk kinderen, doodde bij Sandy Hook Elementary School in Newtown, Connecticut.
Een van de verdachten van de schietpartij in de Californische stad San Bernardino, liep eerder op de dag boos weg bij een bedrijfsfeestje.
Reuters / Mario Anzuoni
De 28-jarige Syed Farook keerde even later samen met zijn vrouw Tashfeen Malik terug naar het bedrijfspand in het Inland Regional Center, beiden gekleed in militair uniform. Vervolgens begon het tweetal te schieten.
Luis Sinco / Los Angeles Times / AP
“Iedereen liet zich op de grond vallen. Ze schoten gedurende dertig seconden in het wilde weg, pauzeerden om te herladen en begonnen opnieuw te schieten”, aldus een getuige.
Micah Escamilla / Los Angeles News Group / AP
In een schotenwisseling met de politie zijn de twee daders gedood.
James Quigg / The Victor Valley Daily Press / AP
De schietpartij vond plaats bij het Inland Regional Center, een gebouw van drie verdiepingen waar een afdeling van de sociale dienst kantoor houdt. Dit centrum verzorgt diensten voor mensen met een handicap.
David McNew / Getty Images / AFP
Personeel en omstanders werden geëvacueerd door de hulpdiensten.
David McNew / Getty Images / AFP
Media spraken aanvankelijk van drie verdachten, van wie twee zouden zijn gedood en een zou zijn aangehouden. Later bevestigde de politie dat het echtpaar de enige schutters waren.
Justin Sullivan / Getty Images / AFP
President Barack Obama zegt in een reactie dat “de politiek partijoverstijgend” iets moet doen tegen dit soort geweld. Hillary Clinton heeft laten weten dat ze “schietpartijen weigert te accepteren als normaal”.
AFP / Frederic J. Brown
Farook reisde eerder dit jaar naar Saoedi-Arabië. Hij keerde terug met een echtgenote, de 27-jarige Tashfeen Malik, met wie hij gauw een kind kreeg. Dat heeft een collega van de verdachte gezegd, meldt AP.
David McNew / Getty Images / AFP
Een overlevende staat de pers te woord.
AP / Jae C. Hong
Naast de 14 doden vielen er 17 gewonden.
AP / Jae C. Hong
Mensen wachten in een buurthuis op nieuws van familieleden die bij de schietpartij aanwezig waren.
AP / Jae C. Hong
David Bauman / The Press-Enterprise / AP
AP / Jae C. Hong