Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Kunstenaar Danh Vo schikt met verzamelaar Bert Kreuk

Kunstverzamelaar Bert Kreuk, kunstenaar Danh Vo en galeriehoudster Isabella Bortolozzi zijn tot een schikking gekomen in de al twee jaar slepende rechtszaak over de levering van een kunstwerk van de Deens-Vietnamese kunstenaar aan de Nederlandse verzamelaar. Na zes uur onderhandelen in aanwezigheid van een rechter van het Haags gerechtshof spraken de partijen dinsdag af dat zij een punt zetten achter hun strijd. De inhoud van de schikking is niet openbaar. Het juridische geschil draaide om de vraag of Vo in 2013 voor Kreuk een „ruimtevullende” installatie zou maken. Afspraken hierover werden verschillend geïnterpreteerd. Nadat de Rotterdamse rechter Kreuk gelijk gaf, stelde Vo voor een muurschildering te maken van een zin uit de The Exorcist: ‘Shove it up your ass, you faggot’. (NRC)