Film verslikt zich in vloggers

De op school impopulaire Esmee is dol op mode, ontwerpt haar eigen kleding en heeft een modeblog. Als ze een stageplek krijgt bij Wolff Fashion, dat geleid wordt door de strenge, in strak zwart leer gestoken Victoria, is ze dolgelukkig. Totdat haar ideeën door een klasgenoot worden gestolen en zij naar het magazijn wordt verbannen. Dan verzint ze een alter ego, de hippe vlogger Lizzy, die razendsnel heel populair wordt.

Fashion Chicks haakt in op onder tienermeisjes geliefde verschijnselen: mode, vloggen, de boyband B-Brave, en de hang naar beroemdheid. Ondertussen is het ook een poging tot satire op de valse schijn van de modewereld en het koste wat kost bekend willen zijn. De toon van Fashion Chicks is te hysterisch, de satire te makkelijk, het spel te vet aangezet en het verhaal te voorspelbaar. Alles wordt liefdeloos op het scherm gegooid, met precies het commerciële doel in gedachten dat bekritiseerd wordt.