Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Graphic

Deze stations moet je mijden als treinreiziger

Foto ANP

Gaat Sharon Dijksma de problemen bij NS en ProRail wél oplossen? Vandaag debatteert de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu voor het eerst met de Tweede Kamer, nadat haar voorganger Mansveld in oktober opstapte. Toevallig lanceerde spoorbeheerder ProRail deze week ook een ‘dashboard’ waarmee iedereen de prestaties van NS en andere treinvervoerders in de gaten kan houden. Op enkele tientallen grote stations in Nederland althans, niet elk station zit in de app van ProRail. Zo ontbreekt Amsterdam Sloterdijk (47.804 passagiers afgelopen jaar) in dat overzicht.

Zelf stoeien met de cijfers kan hier, wat kunnen we er vast uit concluderen?

Update: volgens Treinreiziger.nl presenteert ProRail onvolledige cijfers op zijn eigen site. Zo worden voor station Schiphol alleen de Intercity Direct en de Thalys meegenomen, geen reguliere treinen.

1. Als treinreiziger moet je vooral station Schiphol vrezen…

2. …en de IC Direct naar Rotterdam

3. Sprinters in de Randstad vallen ook vaak uit