‘Yahoo zoekt koper voor kernactiviteiten’

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo overweegt verkoop van zijn eigen internetactiviteiten, die al jaren kampen met verslechterende financiële resultaten. Dat heeft zakenkrant The Wall Street Journal vandaag gemeld op basis van niet nader genoemde bronnen. De top van het bedrijf zou de mogelijkheden deze week bespreken. Gedacht wordt aan verkoop aan een branchegenoot of aan private investeerders, aldus de Amerikaanse krant. Eerder werd al bekend dat Yahoo zijn belang in de Chinese uitbater van internetmarktplaatsen Alibaba wil verkopen. Yahoo’s belang van 15 procent in Alibaba is op dit moment ruim 31 miljard dollar waard. Het bedrijf heeft ook nog een belang in Yahoo Japan dat 8,5 miljard dollar waard is. Toch bedraagt de eigen beurswaarde in New York momenteel amper 32 miljard dollar. Yahoo was met zijn zoekmachine en zijn gratis e-maildienst ooit een van de pioniers van het internet. (ANP)